top of page

Sådan startede mel-eventyret

 

I 1997 begyndte Majbøllegård dyrkning af spelt og i 1999 hvid vår-hvede og er i dag Nordeuropas største producent af spelt og hvid vår-hvede.

 

For selv at kunne garantere kvaliteten og styre hele processen investerede Majbøllegård i eget afskalningsanlæg til at fjerne de yderste skaller på speltkornet. Majbøllegård er iøvrigt fortsat eneste landbrug i Danmark med eget afskalningsanlæg.

 

I 2008 udviklede Majbøllegård en komplet serie med stofposer til både korn og fuldkornsmel og investerede i melkværne, udvikling af stande til butikker og specialforretninger og etablering af eget distributionsnet i Danmark.

I løbet af kort tid lykkedes det for Majbøllegård at blive landsdækkende med salg af friskmalet kvalitetsmel til en lang række butikker og kæder.

 

Til at varetage pakning og distribution blev der indgået samarbejde med den sociale virksomhed i Nykøbing F., som herefter varetog al pakning og distribution af både korn og friskmalet fuldkorn i 1 kg stofposer.

 

I 2011 blev sortimentet igen udvidet nu med 10 kg sække med korn og friskmalet fuldkornsmel som primært blev solgt til bagerforretninger, brødproducenter, catering og storkøkkener.

 

Produktsortimentet blev løbende udvidet med flere korntyper såsom emmer, svedjerug, ølandshvede m.m. og derfor blev det  i 2014 besluttet, primært at fokusere på selve produktion af højkvalitetskorn.

Hovedvægten af Majbøllegårds korn bliver derfor i dag solgt igennem Valsemøllen A/S, Esbjerg, til Superbrugsen, Dagli'Brugsen og Kvickly.

Derudover bliver kornet brugt til gode brød hos mange af Danmarks dygtige bagere og brødproducenter.

bottom of page